jul 14, 2024

BANJALUČANI UKROTILI I ZMAJEVE

Košarka u kolicima

U derbiju trećeg kola Premijer lige BiH za košarkaše u kolicima domaći KKI Vrbas je u sportskoj dvorani „Obilićevo“ pred velikim brojem bučnih i vatrenih gledalaca pobijedio odličnu ekipu KKI Zmaja iz Gradačca rezultatom 79:63.

Sjajna košarkaška predstava viđena je danas u Banjaluci u kojoj je domaći KKI Vrbas u u teškoj i na momente gruboj igri izvojevao pobjedu protiv ljutog rivala. Kod domaćina  zbog povrede nije nastupio kapiten Ignjatović, a na klupi je pored trenera Gorana Matića ponovo bila pomoćni trener Milica Gvozdenović.
Utakmica je počela odličnom igrom pa su domaćini prvu četvrtinu dobili 24:14, činilo se da će to biti laka pobjeda domaćih.Kod banjalučana su u ovoj četvrtini odlično odigrali Demirović , Modronja i Štimac pa je publika dobila utisak da će domaćin izvojevati laku i visoku pobjedu protiv uvijek teškog i na momente grugog protivnika iz Gradačca. Moramo napomenuti da ekipa Zmaja ima odličnu ekipu koja godinama igra zajedno a osvježili su je  Ivicom  Vujicom jednim od najboljih igrača iz susjedne Republike Hrvatske.

Druga četvrtina je donijela bolju igru gostujuće ekipe koji su pogađali sa svih pozicija , isticao se centar Kamberović i kapiten Mulić. Domaćin kao da je želio da predahne u ovom dijelu igre ali gosti su forsirali brzu i preciznu igru u kojoj su postigli 20 a domaćin 21 poen pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 45:34, to jest 11 poena prednosti koji ipak nisu garantovali laku pobjedu u nastavku.


Treći nastavak utakmice bio je žestok jer na samom njegovom početku gosti su pritisli domaćina i smanjili vođstvo na samo tri poena. Polovinom ove četvrtine domaćin se trgao, to jest stabilizovao u napadu i bio čvršći u odbrani pa su gosti ipak ovu četvrtinu dobili sa 16:11, pa se u poslenji dio igre ušlo sa tijesnim vođstom domaćina 56:50.
Poslednji dio igre bio je u znaku slobodnih bacanja gosti su iz izveli čač 16 a pogodili samo 5 pa jeprednost banjalučana uz odličnu igru raspoloženih  Demirović,Modronje i Štimca koji su precizno pogađali koš gostiju popela na 16-16 razlike. Bi banjalučani nisu bili precizni sa linije slobodnih bacanja er su tokom utakmice iskoristili10 od 22 dosuđena što svakako nije dobar procenat za odlične šutere domaće ekipe. Poslednja četvrtina je završena rezultatom 23.13 za domaćina pa je utakmicu dobio sa plus 16 to jest 79:63.
Na ovoj utakmici KKI Vrbas je nastupio u sastavu Duvnjak 2, Sikima 2, Štimac 14 , Nedić, Demirović 24, Modronja 20, Slavko Šimić, Ritan, Brkić, Švraka 10  , i Čejvan 7 poena. Kod gostujuće ekipe najprecizniji su bili kamberovi’ i muli[ koji su postigli po 14 poena.

„Bila je ovo itekako teška utakmica, Gosti iz gradačca su svakako najspremnija ekipa Premijer lige i sa njima se više vodi rat na parketu nego utakmica, ni danas nije bilo lakih poena.Ovaj put smo bili bolji i uspjeli se revanširati za prošlogodišnji  jedini  poraz i to na našem terenu.M oji igrači su danas izvršavali zadatke iako je bilo dosta jurnjave i povremene nervoze zabilježena je važna pobjeda“, rekao je trener KKI Vrbasa Goran Matić napominjući da su njegovi igrači pokazali da se mogu nositi sa svakom ekipom sa ovih prostora i izaći kao pobjednik.

Vidosav Đurđević