mart 28, 2024

KKI Vrbas pregazio i Sarajevo

U četvrtom kolu Premier lige BiH KKI Vrbas je kao gost pregazio 3k Sarajevo sa 87;53 I tako ostao na čelu lige sa svih četiri pobjede. Ovom pobjedom KKI Vrbas je kolo prije kraja jesenjeg dijela šampionata BiH osvojio prvo mjesto, i tako ponovio prošlogodišnji uspjeh.

Važnost utakmice  je bila razlog da ona počne vrlo nervozno sa nekoliko obostanih grešaka ali su se gosti prvi sredili svoje redove i stalno bili u prednosti , na kraju prve četvrtine rezultat je bio 24:17 za goste. Trener gostiju Matić je početkom druge četvrtine zahtijevao  borbeniju I sređeniju igru što ipak nije davalo očekivani rezultat. Kod gostiju  se osjećala neka neobjašljiva nervoza   bilo je dosta promašaja a napadi su brzo završavani. U toj ćetvrtini gosti su postigli 17 a domaćin 14 poena pa se na odmor otšlo sa prednošću gostujuće ekipe 41:31.

Treću četvrtinu gosti započinju vrlo efikasnom igromi  brzo povećavaju svoju prednost, u ovom dijelu igre ističu se Štimac i Švraka, a u odbrani odličnu igru pružanju mladi Duvnjak  i kapiten Ignjatović koji koristi nekoliko prekrasnih pasova razigranog Štimca i postiže 8 poena u svega dva tri munuta igre. o kraja ove četvrtine gosti postižu 20 a domaćin samo 5 poena pa je prednost gostujuće ekipe porasla na 25 poena to jest 65:36.

 

Pošto je pobjeda bila na vidiku a i osjećao se veliki umor domaćih igrača  u poslednjom dijelu igre trener Matić daje šansu igračima koji imaju manju minutažu, koju oni dobro koriste postižući 26 poena a domaćin deset manje  pa je krajnji rezultat 87:53 to jest čak 34 poena prednosti. U ovoj urakmici za KKI Vrbas su nastupili: Ignjatović 8, Duvnjak 2, Modronja 5, Demirović 10, Štimac 20, Švraka 17, Ćejvan 11, Slavko Šimić 7, Ritan i Nedić po 2, Brkić 1 poen te Sikima bez poena.

“I danas smo igrali tačno onoliko koliko je trebalo za ubjedljivu pobjedu, svi su dali svoj doprinos, nemam primjedbi na zalaganje i čestitam svojim izabranicima jer smo zabilježili veliku pobjedu na vrućem parketu 3k Sarajeva” rekao je treber gostujuće ekipe Goran Matić."

“Cijela ekipa je dala svoj maksimum na meču, iako je domaćin zakazao termin utakmice u podne, jer su igrali na kartu umora, budući da smo krenuli put Sarajeva u 5.30. I pored svega toga, Drim tim „Vrbasa“ je danas bio briljantan. Pobjedu poklanjamo svim invalidima, povodom međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i pozivamo ih da izađu iz kuće i bave se sportom. Naravno da sam zadovoljan pobjedom,  utakmica je bila fer ali mi smo nažalost polomili jedna ioštetili još jedna koliica, a ako znamo koliko su ona skupa i koliko teško dolazimo do srestava da ih nabavimo ostaje nam da se snalazimo kako sanirati ovu štetu. Nadamo se da će nam gradske vlasti materijalno pomoći jer mi treba sa smo ponos i našeg grada pa i cijele Republike, jer smo najuspješniji sportski kolektiv već nekoliko godina “, rekao je predsjednik KKI Vrbasa Marinko Umičević naglašavajući da ovakve pobjede snaže  i daju podstrek za nove uspjehe.

U drugoj utakmici današeg programa KKI Vrbas se sastao sa Ženskim košarkaškim klubom “Bambine “iz Sarajeva  i u nezanimljivoj i neefikasnoj igri  u kojoj su igali rezervni igrači Vrbasa bez napora pobijedili sa 37:26 a najbolja je bila naša igračica  Biljana Nedić koja je sarajesvkim kolegicama ubacila 17