maj 24, 2024

KKI VRBAS NA PUTU DA ODBRANI TITULU NLB LIGE

Juče je u sportskoj dvorani „Borik“ u Banjaluci odigrano četiri utakmice NLB lige za košarkaše u kolicima, a najuspješniji su bili domaći košarkaši KKI Vrbasa sa dvije podjede. U prvoj utakmici domaćin je u lijepoj i borbenoj utakmici savladao starog rivala ekipu Una Sne iz Bihaća rezultatom 79:60 , a u drugoj utakmici reprezentaciju Slovenije 78:43 i tako jedini ima sve četiri pobjede i nalazi se na čelu tabele svoje grupe.

Banjaluka i KKI Vrbas bili su ovog vikenda domaćin trećeg i četvrtog kola NLB lige za košarkaše u kolicima, pa su ugostili ekipe KIK“ Una Sana“ iz Bihaća, KIK „Zagreb“ iz Hrvatske i reprezentaciju Republike Slovenije.Turnitr je otvorio Gregor Gračner direktor NLB lige a gosti na otvaranju su bili trener Igokea Bajić i kapiten Vuk Radivojević koji je i podbacio prvu loptu na otvaranju turnira.

U prvoj utakmici su se sastali stari rivali iz mnogo brojnih takmičenja KKI Vrbas i KIK Una Sana, i u jednoj zaista lijepoj i borbenoj utakmice odmjerili snage. Domaća ekipa je slomila otpor gostiju i pobijedila rezultatom 79:60,: kod domaćih strelci su bili Ignjatović 5 , Duvnjak 2,Ritan 4, Štimac 15, Demirović 17, Modronja18, Ćejvan 4 , Švraka14 i Sikima 2 poena, a kod gostiju su se istakli Šarič i Aziraj koji su odigrali odličnu utakmicu.

U drugoj utakmici sastale su se ekipe KIK Zagreba i Reprezentacija Slovenije, u borbenoj utakmici Slovenija je izvojevala pobjedu 57:37. U ovoj utakmici KIK zagreb je nastupio u znatno oslabljenom sastavu jer u timu nije bilo nekoliko iskusnih odličnih igrača.

Treća utakmica u kojoj su snage odmjerili korarkaši KIK Una Sane i KIK Zagrebae donijela je lijepu košarku , a bišćani su izvojevali pobjedu rezultatom 64:51 i tako zauzeli drugu poziciju na tabeli pred naredno koli čiji će domaćini biti .

Poslednja utakmica današnjeg programa između domaćina i Ekipe Slovenije bila je vrhunac po ljepoti i prikazanoj košarci .Domaći košarkaši kao da su željeli da pred svojom publikom pokažu koliko vrijede u utakmicu su ušli vrlo angažovano, igrali su na momente atraktivno , a posebno jeŠvraka dobio aplauze kada je pogodio dvije trojke uzastopno. Trener domaćih goran matić je vješto kombinovao svoju petorku uvodeći u igru svih dvanaest igrača. Za KKI Vrbas su nastupili Ignjatović 14, Duvnjak 2, Štimac 4,Modronja 8 , Demirović8 S. Šimić, Ritan 8 , Nedić, Sikima 2 , Švraka 14, Ćejvan 18 i Brkić.

Sve utakmice je vodio sudijski par Kunosić BiH i Štrok iz Hrvatske i moglo bi se reći da su korektno obavili posao .

„Evo i danas smo pored dvije važne pobjede pokazali da smo dobri domaćini i da smo u stanju da organizujemo i velike sportske priredbe. Raduje nas da smo postali prepoznatljivi u ovom regionu kao lider u organizcaji i da sve ekipe rado dolaze u naš grad. Zahvaljujemo se treneru Igokee gospodinu Bajiću i kapitenu Vuku Radivojeviću koji su nam ukazali čast da budu naši gosti, jer oni su spona između validne i i košarke u kolicima“, rekao je gopodin Marinko Umičević predsjednik KKI vrbasa i naglasio da je pred Vrbasom u martu mjesecu turnir evropskog ranga i da očekuje pomoć kako grada tako i Republike.

„Danas smo odigrali onoliko koliko je bilo potrebno za dvije sigurne pobjede. Već dugo držimo formu na visokom nivou i nadam se da ćemo to uspjeti i do narednih iskušenja a prije svega početkom marta za Evropski turnir koji ćemo opet igrati u ovoj našoj dvorani2 rekao je trener KKI vrbasa Goran Matić.

U KKI Vrbasu još ističu da su zahvalni gospodinu Manojlu Zrniću direktoru sportske dvorane „Borik“ koji je pokazao puno razumijevanja za pronalazak termina za treninge i odigravanja utakmica u ovoj lijepoj dvorani.Takođe su zahvalni što ni ovaj put nije izostala podrška vijernih navijača koji su sve brojniji na utakmicama KKI Vrbasa.

Vidosav Đurđević