jul 14, 2024

Oslabljeni Vrbas ukrotio Zmaja

Na gostovanju u gradačcu kod jake ekipe domaćeg Zmaja oslabljeni banjalučki tim bez povrijeđenih Ignjatovića i Štimca potruno zasluženo pobijedili ekipu domaćina i tako bez ijednog poraza osvojili kolo prije kraja šampionsku titulu premijer lige. BiH.

Utakmica na vrućem terenu u Grdačcu protiv domaćina Zmaja bila je teško gostovanje na kojem su banjalučani iako oslabljeni diktrirali tempo i rezultat i na kraju zasluženo slavili sa 69:59.

Utakmica je počela tečnom akcijom godtiju pa je asistencijom Modronje i lijepim pogotkom kapitena Biljane Nedic, KKI vrbas došao u vođstvo. Banjaličani su ciju četvrtinu diktirali tempo bili bolja ekipa pa je ona zavrpena rezultatom 19:12 za gostujući tim. U ovoj četvrtini šest pogodaka je postigao Švraka ali i napravio tri lične greške, pa se vrlo rano doveo u situaciju da brzo napusti teren.

Domaćin se probudio i trgao u drugoj četvrtini ulaskom kapitena mulića koji sa dvije uzastopne trojke smanjuje rezultat, dolazi do izjednačenja pa u jednom mimentu i do vođstva . ipak +na kraju četvrtine godti prelaze u minimalno minimalnu prednost 31:30. Domaćin je ovu četvrtinu dobio sa 18:12 i najavio ogorčenu borbu u preostalom dijelu utakmice.

Treći dio utakmice gosti su zahvaljujući prije svega dobroj odbrani i raspoloženim strelcima Modronji, Demiroviću i Ćejvanu dobili sa 21:13 i stekli prednost od 7 posena koja im ipak nije garantovala uspjeh u ovom vrlo važnom meču.

U poslednjem diju meča gosti su pametno čuvali prednost i dobili ga sa plus tri poena. Na kraju na semaforu je ostao zapisan rezultat domaći 59 gosti 69 što je izazvalo oduševljenje gostiju i potvrda titule premijer lige BiH.

Na ovoj utakmici timovi su nastupili u sledećim sastavima:

KKI Zmaj:Mulic Arlen, Babajić Damir, Kunić Senad,Halilović Muhamed,Mujanović Senahid,Kambrović Enis, Hevešević Azmir, Pandžić Nermin,Halilović Negrin,Imširović Edis, Hodžić sanel

KKI Vrbas:Duvnjak Dražen, Modronja Elvir, Šimić Slavko, Ritan Nenad, Sikima Dragan, Nedić Biljana, Švraka Vlado,Ćejvan Mufid i Bojan Brkić. Na klupi banjalučana su bili Goran Matići pomoćnica Milica Gvozdenović.

Recimo da u strelci za gostujuću ekipu bili: Modronja 26 poena, Demirović 17, Ćejvan 16, Švraka, 6, Nedić i Duvnjak po 2 poena.

Utakmicu je korektno vodila sudijaska trojka iz Tuzle Kunosic, Kasumović i Nožinović.

„Prije svega čestitka moji igračima pokazali smo da i oslabljeni možemo pobijediti jakog i korektnog protivnika kakav je danas bio domaći Zmaj.Pribojavali smo se ovog gostovanja jer su nam nedostajali Ignjatović i Štimac, ali oni koji su igrali su velikim trudom nadokanadili taj nedostatask i izvojevali pobjedu koja nam obezbjeđuje potvrdu šampionske tutule Premijer lige BiH .Preostaje nam još jedna utakmica naredne subote na našem terenu protiv 3K Sarajeva iako nema rezultatski značaj želimo da pobijedimo i da šamionat završimo bez poraza. Sa mnogi argumenata možemo hrabro reći da smo najbolji sportski kolektiv u Republici Srpskoj i BiH, očekujemo da to konačno bude prepoznato i da nam se pomogne da nastavimo postizati ovako velike rezultate“, rekao je alfa i omefa banjalučkog velikana predsjednik KKI Vrbasa gospodin Marinko Umičević.

On je dodao da je ekipa ove godine postigla velike rezultate jer je pored učešća na kupu Evrope u španskog gradu Baldahos gdje je postigla dobar rezultat odbranila i KUP BiH, odbranjena je šampionska titula NLB lije i osvojeno prvenstvo BIH.

„Nisam danas mogao nastupiti, posmatrao sam utakmicu iz gledališta, moji saigrači su se lavovski borili i zasluženo pobijedili. Čestitam od srca i mogu reći da je KKI Vrbas sa svojim predsjednikom Marinkom Umičevićem na čelu zaista jedna velika ekipa koja postiže odlične rezultate, na šta sam ja kao njen član vrlo ponosan „rekao je Anto Štimac po završetku ovog okršaja u Gradačcu.

Vidosav Đurđević