jul 14, 2024

Sajam sporta

Savez košarke u kolicima Republike Srpske predstavio se na Sajmu sporta koji je  održan 13.05.2018. godine u Banjaluci u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske. Pod okriljem ove sportske asocijacije trenutno djeluju tri kluba, i to: Košarkaški klub invalida „Vrbas“ (Banjaluka), Kozara iz Gradiške i Bijeljina.

KKI „Vrbas“ je u 16 godina postojanja osvojio impozantan broj trofeja. Samo smo u posljednjih pet sezona u pet navrata osvajali regionalnu NLB ligu, dok smo nedavno osvojili i četvrtu uzastopnu titulu u BiH. Višestruki smo šampioni Republike Srpske i pobjednici Kupa RS kao i BiH, a na završnom turniru Evrolige koje je krajem aprila tekuće godine održano u španskom gradu Badahos zauzeli peto mjesto.

Osim ministrice Jasmine Davidović i njenog pomoćnika za sport Dragana Jaćimovića na sajmu je prisustvovao i Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke koji je ujedno i obišao štand Saveza košarke u kolicima baš kao i Radoslav Nesterović, nekada sjajni košarkaš.

Prisutni su bili još jedan bivši košarkaš Milan Gurović kao i uspješni odbojkaški reprezentativac Jugoslavje, Željko Tanasković i mnogi drugi.