mart 28, 2024

„EuroCup 1“: KKI Vrbas cilja finalni turnir


Košarkaški klub invalida „Vrbas“ od 9. do 11. marta tekuće godine biće domaćin kvalifikacionog turnira „EuroCup 1, grupa B“ u košarci u kolicima. Pored Banjalučana na ovom jakom takmičenju koje će se odigrati u dvorani „Borik“ nastupiće: Padova Millennium Basket (Italija), London Titans (Engelska), Keln (Njemačka) i „Zmaj“ iz Gradačca.
Pobjednik ove grupe izboriće plasman na završni trunir koji će se održati u Italiji (Kantu).

- Uveliko se pripremamo za ovo prestižno takmičenje i vjerujem da ćemo potpuno spremno dočekati naše sportske rivale, ali i druge goste i da ćemo ponovo dobiti visoku ocjenu za organizaciju. Kao što je poznato mi smo ranije dobili čistu desetku za organizaciju kvalifikacionog turnira što nijednom drugom klubu to nije uspjelo. Hvala ljudima iz IWBF koji su nam ukazali povjerenje da budemo domaćini, a nije bilo lako dobiti organizaciju i mi smo uspjeli u tome pobijediti jedan Pariz, London...- rekao je Marinko Umičević, predsjednik KKI „Vrbas“.
Za organizaciju ovog takmičenja u klubu očekuju pomoć i od nadležnih institucija. - Prije svega se nadamo da će pokrovitelj manifestacije biti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od koga smo i u ranijem periodu imali značajnu pomoć. Nadamo se podršci Vlade Republike Srpske, odnosno resornog Ministarstva kao i Grada Banjaluka, ali i menadžmenta SC „Borik“ i svih zaposlenih u ovoj ustanovi kao što je to bio slučaj i u minulom vremenu - istakao je Umičević.
Aktuelni šampioni BiH i NLB lige iz Banjaluke imali su dosta uspjeha na ovakvim takmičenjima. Tako su 2018. godini bili prvi na kvalfikacionom turniru „Evrolige 3“, a godinu dana kasnije bili su najbolji i kada su bili domaćini kvalifikacionog turnira „Evrolige 2“.
- Sve su to garacnije da naš tim i ovog puta može da ostvari identičan rezultat. Tačno je da ih čeka težak ispit, jer će igrati protiv dosta kvalitetnih timova koji imaju i izuzetno bogate budžete. I pored svega toga vjerujem u naš sastav i svi se nadamo da možemo biti prvi kako bismo na taj način izborili plasman na finalni turnir – naglasio je Marinko Umičević.
Tehnički delegat biće Luc de Knock (Belgija), a u Banjaluku dolaze i sudije iz 10 evropskih zemalja. Za sve njih je obezbijeđen smještaj u hotelu „Bosna“, dok će ekipe biti smještene u staroj bazi - hotelu „Ćubić“ koji ispunjava sve potrebne uslove.