jul 14, 2024

Učešće na takmičenjima

KKI "Vrbas" se takmiči u ligi Bosne i Hercegovine i ligi Republike Srpske kao i na brojnim međunarodnim takmičenjima. Dva puta je bio pobjednik Međunarodnog turnira Oradee u Rumuniji. Takođe je bio pobjednik Kupa RS i to 2006 i 2008 godine. Tri puta je bio pobjednik.

Prošla godina za sportiste ovog kluba ostaće zapamćena kao veoma uspješna godina. Naime, prošle godine ovaj klub je postigao izuzetne rezultate na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Na smotri koja je održana prošle godine u oktobru 2007. godine u Rumuniji, na izuzetno jakoj smotri zasluženo su osvojili prvo mjesto.

Na turniru su nastupali klubovi iz Rumunije, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Srbije ,a Klub "Vrbas" je bio jedini predstavnik iz Republike Srpske, odnosno BiH. Uz kvalitetne pripreme i dugo treniranje od početka su bili uvjereni u svoj dobar plasman.

Tim domaćina Rumunije, a i Mađarske iskoristili su priliku i pojačali svoje timove igračima iz drugih klubova, pa su to u stvari bile reprezentacije Rumunije i Mađarske. KKI "Vrbas" su pored toga brzo pokazali svoj izuzetan borbeni duh , igrali utakmicu po utakmicu i zasluženo osvojili prvo mjesto.

Na ovom izuzetno jakom turniru kapiten ekipe Vrbasa, Igor Ignjatović proglašen je za najboljeg igrača i strijelca ovog turnira. On je kao izuzetno skroman i izuzetni optimista izjavio je da je ovo priznanje dobio zahvaljujući timskoj igri svih sportista tima, a ne samo njegovoj.

Ekipa KKI "Vrbas" je ekipa izuzetnih sportskih entuzijasta i prošle godine nastupala je i na međunarodnom turniru "Beograd 2007" i zasluženo je odbranila po peti put zaredom prvo mjesto. Za najboljeg igrača i strijelca i na ovom turniru proglašen je kapiten ekipe Vrbasa Igor Ignjatović. Na turniru "Beograd 2007" nastupile su četiri ekipe.

KKI "Vrbas" takmiči se i u premijer ligi BiH. Poslije jesenjeg dijela sezone 2007. godine zauzeli su sedmu poziciju sa pet osvojenih bodova.

Banjalučani se takmiče i u Šampionatu Republike Srpske.