jul 14, 2024

KKI Vrbas potopio Sanu

U Banjaluci je u sportskoj dvorani Studentskog kampusa u okviru petog kola lige BIH domaći KKI Vrbas rezulatatom 85:63 pobijedio obličnu ekipu KIK Sane iz Sanskog Mosta.Banjalučani su a ovoj utakmici nastupili bez provrijeđenog kapitena Igora Ignjatovića a po prvi put poslije nekoliko godina u ekipi nije bilo ni jedine dame Biljane Nedić koja je odsustvovala zbog ranije ugovorenih obaveza.P o prvi put ekipu je kao kapiten predvodio Nenad Ritan zbog osdustva već pomenutih kapitena i zamjenika.Domaći su u ovoj utakmici nastupili u sastavu Kuzmanović, Štimac, Modronja, Ritan, Marić, S.Š imic, Brkić i mlađani četrnaestogodišnji Burić.

Domaći su odlično otvorili utakmicu pa su prvu četvrtinu dobili sa 23:11, a odlično su funkcionisali košgeteri Štimac i Modronja.Druga četvrtina donijela je ravnopravnu borbu koju su gosti dobili rezultatom 19:15 i smanjili prednost domaćina na svega 7 poena razlike.Gubljenje druge četvrtine bilo je signal domaćinu da pojačaju gas pa su treću četvrtinu odigrali odlično i dobili je sa 26:16 pa je na ulasku u poslednju četvrtuinu rezultat glasio 63:45.Poslednja četvrtina protekla je u dosta izjednačenoj igri, , strijelci obe ekipe su ili na visini zadatka pa su domaćini ubacili 22 a gosti iz Sanskog Mosta 18 poena. Na kraju na semaforu je stajalo da je Vrbas pobijedio rezultatom 85:63, što je vrlo visoka pobjeda s obzirom da i KIK sana ove godine igra u međunarodnoj NLB ligi u kojoj postiže vrlo dobre rezultate i vodeća je ekipa u grupi iz koje će se dvije ekipe u polufinalu ukrstiti sa grupom u kojoj je KKI Vrbas.

Kod domaćina posebno su se istakli Modronja sa 30 , Štimac sa 29 koševa I 15 asistencija, Marić je ubacio 14 poena, kapiten Ritan 10 a Brkić 2 poena.Kod gostiju odličnu igru pružili su Vehabović imlađan Huljić koji su ili i najbolji strelci.

“Bila je ovo jedna lijepa košarkaška predstava, mi smo pokazali snagu i uigranost. Gosti su jako dobra i korektna ekipa, koja je ranije godinama neprikosnoveno vladala ovim prostorima u svim takmičenjima i vise puta osvajala Kup I prvenstva BiH.Igrali smo koliko je trebalo da ostvarimo značajnu pobjedu svi su dali svoj maksimum, borili se kako se to od njih I očekuje. Čestitam svojoj ekipi I vjerujem da ovakvom igrom možemo odbraniti prošlogodišnju titulu šampiona BiH.Svakako da je doprinos raspoloženog Modronje I razigranog Štimca nosio ekipu do važne pobjede”, rekao je na kraju utakmice novi kapiten KKI Vrbasa Nenad Ritan.

Narednog vikenda KKI vrbas putujre u Sarajevo gdje treba da odigra dvije utakmice protiv ŽKK Bambi i 3K Sarajeva koji je nezgodan protivnik, pa se očekuje teška i neizvjesna utakmica.

V.Đurđević