jul 14, 2024

KKI VRBAS U FINALU NLB LIGE

KKI VRBAS je u odličnom nastupu pobjedom od 74:55 u polufinalnoj utakmici u Zagrebu protiv UNA SANE iz Bihaca, obezbijedio finale u Ljubljani koje će se odigrati 22. aprila.U odličnom nastupu na polufinalnoj utakmici stekao se utisak da je Vrbas je igrao onoliko koliko je trebalo da se postigne pobjeda. Iako je uoči utakmice bio primijetan grč banjalučlani su u utakmicu ušli smireno i uz samo jedno izjednačenje rezultata prvu četvrtinu dobili 19:12.

Od samog početka Anto Štimac iako nedovoljno oporavljen od povrede uz odlične Modronju i Ćejvana diktiraju žestok tempo u drugoj četvrtini i dobijaju je sa 24 :11, pa sa na poluvrijeme otišlo sa visokih 2o poena razlike to jest 43.23.Već tada se vidjelo da bihaćlije predvođene najboljim strelcima Azirajom i rekanovićem pomalo gube snagu , ornosno da sve teže prate neobično visok ritam koji banjalučani forsiraju.

Treći dio igre Vrbas igra samo koliko je trebalo da se održava stvorena reazlika pa ga Una Sana dobija minimalnim rezultatom 16:17.U ovoj četvrtini trener Vrbasa je odmarao najviše iscrpljene igrače pa suna terebu bile njihove zamjene. Napomenimo da su banjalučani u ovom susretu imali na raspolaganju i Vladu Švraku i Dragana Sikimu pa je takav roster omogućavao izmjene umornih nosioca igre.

Poslednji dio utakmice Vrbas malo dodaje gas i dobija je sa 17:15, pa je krajnji rezultat bio 74:55 a to je značilo novo finale NLB lige. Kod pobjednika se posebno istakao Štimac, a odličnu igru su pružili gotovo svi igračli, a recimo da je trener dao priliku svima koji su bili prijavljeni. Vrbas je nastupio u sledećem sastavu: Ignjatović 3, Kuzmanović, Ritan 2, Štimac 26, Modronja 18, Švraka 7, Sikima 4, Nedić, Brkić, Slavko Šimić i Burić.

Za ekipu Una Sane igrali su Pašić, Veladžić,Šarić, Ljubljankić, Aziraj, Hasanagić , Sečić, Čolić, Rekanović, , Dizdarević, Šušnjar, i Vojić.

Moramo napomenuti da je sudačka trojka Dečman (Slovenija) Peijić i Šrok (Hrvatska) korektno obavila posao i nije bitnije uticala na igru , nije je sjeckala pa se borba dva stara rivasla bila korektna.

Čestitamo na pobjedi ali i vrlo korektnoj igri našeg protivnika koji je danas pokazao više i zasluženo pobijedio. Mi smo pružili dostojan otpor ali su banjalučani kompletnija ekipa jer imaju odlično ukomponovan tim koji zna šta hoće , a njihova borbenost zadivljuje.I ja sam ranije nosio dres banjalučkih velikana i znam da je to najbolje organizovana ekipa na ovim prostorima“ rekao je Adnan Šečic kapitem bihaćkog kluba.

Danas smo odradili veliki posao , u nastojanju da odbranimo šampionsku titulu. Utakmica je bila na visokom nivou, visok ritam i odlična igra moje ekipe. Vrlo sam ponosan na svoje igrače, borbenost i zalaganje su b ili na vrhunskom nivou. Igrali smo za našeg predsjednika koji nije bio prisutan jer je zbog bolesti ostao u Banjaluci.Mislimo da smo svima dokazali da smo tim koji zaslužuje veću pažnju i podršku koju očekujemo jer smo najtrofejnija ekipa Republike Srpske .P red nama je odbrana nekoliko titula koje smo osvojili prošle godine. Siguran sam da neće izostati financijska pomoć grada, a hitno sun am potrebna jedna sportska kolica”rekao je kapiten Ignjatović I dodao da svaku titulu Vrbas poklanja svome gradu I Republici čiji je najveći promoter, i da su ambasadori svoje Republike Srpske .

“ Vrlo sam sretan zbog ove pobjede, ona nas vodi u veliko finale protiv italijanskog Kastelvekija koji je naš stari i veliki rival , na dam se da ćemo za poklom svome gradu 22. aprila pokloniti najbolju čestitku pobjedom protiv ovog renomiranog protivnika čije je budžet toliki da mi ni u 10 godina nedobijemo toliko novca” rekao je trener Goran Matić, napominjući da će se za finale maksimalno pripremiti .

Vidosav Đurđević