maj 24, 2024

SIMULTANKA ĆEJVANA PROTIV 3K SARAJEVA

Danas je KKI vrbas u okviru predposlednjeg kola Premijer lice BIH u banjalučkoj dvorani “Obilićevo “ pred gotovo punim gledalištem pobijedio ekipu 3 K Sarajevo .U ovoj utakmici gotovo simultanku je odigrao Ćejvan koji je donedavno bio igrač 3K Sarajeva.

Na krilima pobjede protiv italijanskog Kastelvekija I osvajanja po četvrti put NLB regionalne lige domaći Vrbas je u utakmicu ušao nekako previše siguran u svoju pobjedu. U prvoj četvrtini rivali su se smjenjivali u vođstvu pa je na kraju ona završena 20:20.Već u ovoj četvrtini Ćejvan je pokazao da je košgetrski vrlo raspoložen, jer je sam postigao vise od pola datih koševa svoga tima.

Početak druge četvrtine je nagovijestio da domaći ne žele rizikovati I pojačali su gas pa su je dobili rezulratom 24:17u ovoj četvrtini domaćina je njihova publika tako gromoglasno bodrila da je cijela dvorana odjekivala a igrači sui m uzvratili odličnom igrom koje je izmamila mnogo aplauza.

U trećoj četvrtini domaći kao da su već riješili utakmicu malo su stali a gosti su igrali prilično strašljivo pa su domaći ovaj dio igre dobili sa 25:13. Ovakva koš razlika je domaćinima garantovala da poslednju četvrtinu mogu odigrati mirno a da pobjeda ipak nije upitna.Poslednji dio ige gosti su se razigrali , njihovi srelci su bili precizniji a domać Itrener goran Matić je dao priliku da igraju I oni igrači koji imaju malu minutažu.Na kraju na semaforu je pisalo 85:71, a to je značilo da je KKI Vrbas na korak od odbrane prošlogodišnje titule. Da bi se to ostvarilo banjalučani u poslednjem kolu moraju izvojevati pobjedu u Gradačcu protiv vrlo jake I kompaktne ekipe “Zmaj” koje je prošle subote u NLB bigi u borbi za treće mjesto pobijedio bihaćku Unu Sanu.

Recimo da su za Vrbas u ovoj utakmici igrali Ignjatović 3, Kuzmanović , Štimac 13, Modronja 17, Ritan 2, Bekić 2 , nedić, burić , pilipović I Ćejvan 47 poena.

Sudijska trojka je bila neprimjetna a to znači da su vrlo dobro odsudili ovu inače vrlo fer utakmicu starih rivala.

“Utakmica je bila lijepa igrali smo odlično a mislim da je naš Ćejvan odigrao utakmicu života. Ja sam očekivao da pobjedu izvojemo nešto lakše ali I naš suparnik je igrao dobru utakmicu pa je skoro puna dvorana imala priliku da uživa u lijepoj košarci”, rekao je Modronja koji je najčešće bio asistent danas vrlo raspoloženom Ćejvanu koji će sigurno dugo pamtiti ovu utakmicu .

“Igrali smo koliko je trebalo da ostvarimo pobjedu I ubilježimo bodove. Kada u ekipi imate takve zvijezde kao Štimac, Modronja, Ćejvan uvijek neko ima svoj dan danas je to bio Ćejvan. Danas on jednostavno nije mašio a tu sub ili I takođe sjajni strelci Štimac I Modronja a I igrači odbrane su se dobro nosili sa vrlo uigranom ekipom Sarajeva koja u istom sastavu igra već nekoliko godina”, rekao je podpresjednik KKI Vrbasa Luka Jeličić I izrazio uvjerenje da će ovako dobru igru ekipa ponoviti I u Gradačcu.

Vidosav Đurđević