oktobar 02, 2023

Veče košarke u kolicima

Pozivamo naše vjerne navijače i obožavaoce da dođu na promociju košarke u kolicima u petak 16. juna na platou ispred robne kuće Boska. Dođite na ulični basket 3 na 3 da se družimo i da proslavimo naše uspjehe a to su osvojene četiri titule u ovoj godini.

Uskoro tačnije 12. jula naš klub slavi 15. godina od osnivanja. Za to vrijeme kroz klub je prošlo preko 55 igrača.Za 15 godina postojanja i igranja u Premijer Ligi BiH, Regionalnoj NLB ligi, Kupu BiH, Prvenstu i kupu Republike Srpske osvojili smo toliko trofeja da su nam prepune klupske vitrine.

 

Naši igrači Igor Ignjatović, Biljana Nedić, Nenad Ritan, Anto Štimac, Pero Kuzmanović, bili su proglašavani sportistom godine u kategoriji invalidnih lica Naši strelni Demirović, Modronja Štimac, Švraka su uvijek među najboljim košgeterima svakog takmičenja.

Napomenimo da je od osnivanja do danas na čelu kluba gospodin Marinko Umičević koji je alfa i omega u klubu koji je najuspješniji sportski kolektiv u Republici Srpskoj . Vrijeme je iznjedrilo i glavnog sponzora KKI Vrbasa na koji smo ponosni jer bez pomoći tvornice obuće „Bema“, nikada ne bi bili ovo što jesmo , a to je vrlo uspješan sportski kolektiv koji je poznat širom juoistočne Evrope odakle je sa mnogih turnira na kojima su učestvovale jake ekipe donio trofeje.Nabrojimo turnire u rumunskoj Oradei, slovenačkoj Ljubljani , Brnu u českoj, Brogradu i još nekim centrima košarke u kolicima.

Klub je ponosan na dobro saradnju sa Ministarstvom porodice omladine i sporta kao i sa gradskim vlastima Banjaluke, Nove Banke i još nekim koji pokazuju dobru volju da nam se nađu kada zatreba.Za ovih gotovo 15 godina postali smo brend grada i Republike, klub je što se tiče međunarodne scene igrao u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Rumuniji,Austriji , Italiji, Češkoj, Naši igrači koji su ponikli u KKI Vrbasu danas igraju kao profesionalci u Italiji , Grčkoj i Turskoj, i mi smo na njih vrlo ponosni.

Svake godine klub uz Dan grada Banjaluke organizuje Memorijalni turnir Gotan Krsmanović, koji je posvećen našem rano preminulom kapitenu. Prošle 2016. Organizovali smo Čelendž kup u našem gradu i za njegovu organizaciju dobili najviše ocjene i pohvali svih učesnika i učestvovali smo na i učestvovali smo naopskom kupu u Beču gdje smo prezentovali naš klub ali i promovisali naš grad i Republiku.

Klub ima vlastitu himnu, maskotu, spot , dokumentarni film a objavljena je i monografija „ Preko trnja do zvijezda „.KKI Vrbas je dostigao zvijezde boreći se u jakoj konkurenciji sa klubovima koji imaju i desetine puta veći budžet. Ali igra KKI Vrbas koju predsjednik Umičević naziva“Širi širi vezeni peškiri „ osvojila je mnogo navijača koji su redovni posjetioci naših utakmica, a mi smo im zahvalni. KKI Vrbas je uvijek tu i u humanitarnim akcijama i na svim sportskim priredbama a njegovi članovi su dokazani borci za poboljšanje položaja lica sa posebnim potrebama. Dođite da zajedno afirmišemo naš sport podržite nas jer smo zajedno jači, jer naša snaga je i u Vama

V. Đurđević